Kadına yönelik şiddet sadece fiziksel olarak değil duygusal olarak da gerçekleşebilir. Yüksek ses tonu, azarlama ve saygısızlık gibi davranışlar da bireyi zedelediği için çiftler birbirlerine karşı duygusal olarak da dikkatli davranmalıdır.
EL KALDIRMAMAK YETERLİ DEĞİL
Kadına yönelik şiddeti "Kadına el kaldırmak" olarak kısıtlı bir tanımla ifade etmek doğru değildir. Çünkü birey, sadece fiziksel olarak değil duygusal olarak da yıpranabilen bir yapıya sahiptir. Duygusal olarak şiddete maruz kalan kadınlar da kendini değersiz hissediyor, yetersizlik hissine kapılıyor.
KISKANÇLIK DA ŞİDDETTİR
Kıskançlığı, karşı tarafa müdahale etme aracı olarak kullanmak ve onun her adımını takip etmek, duygusal olarak baskı altında kalmaya ve özel hayatın sınırlarının aşınmasına neden olur. Bu da fiziksel şiddet gibi rahatsız edici ve huzursuz edicidir.
İHMAL ETMEK
Kadına yönelik şiddetin pek çok farklı versiyonu vardır. Fiziksel şiddetin basın araçlarında yoğun şekilde yer alması nedeniyle tek yön gibi görünse de farklı davranışlar da kadına şiddet olarak tanımlanır. İhmaller, kıskançlık gibi duygusal şiddet unsuru ve zedeleyici davranış biçimidir. Eşlerin birbirlerini ihmal etmeleri, evliliklerini maddiyat tabanında sürdürüp duyguyu geri planda bırakmaları gibi ihmaller duygusal şiddetin farklı şekilleridir.