Sonbahara geçişte hasta olmamak için tüyolar

Sonbahara geçişte hasta olmamak için tüyolar

Mevsim geçişlerinde bağışıklık sisteminiz zayıf düşebilir ve çeşitli hastalıklarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Yaz mevsimi sonrası sonbahara geçerken birtakım önlemler alarak mevsimsel etkilerden korunmalı ve hastalıklara karşı önlem almalısınız.

Her dönem sağlığınıza dikkat etmelisiniz. Ancak mevsim geçişlerinde sağlığınıza bir kat daha önem vererek hastalıklardan korunmalısınız. Bunun için bazı noktalara dikkat etmeli ve birtakım uygulamaları ihmal etmemelisiniz.

SABUNU VE SUYU ALIŞKANLIK HALİNE GETİRİN

Sık sık elinizi sabunla yıkayarak mikroplara karşı tedbir alabilirsiniz. Böylece hem kendinizi hem de sevdiklerinizi hastalıklara karşı korunursunuz.

GİYİME DİKKAT

Çok ince ya da çok kalın olmayan kıyafetleri tercih edin. Hava durumunu kontrol ederek üşümeyecek ve terlemeyecek şekilde giyinmelisiniz.

DERECEYİ KONTROL EDİN

Oda ısısının 22-25 derece arasında olmasına dikkat edin. Çok soğuk ve çok sıcak ortamlar solunum yolunda fonksiyon bozukluğuna yol açarak mikroplara karşı direnciniz düşebilir.

BESLENME ÖNEMLİ

Beslenme düzenine ve biçimine dikkat etmelisiniz. C, D, E vitaminleri ve çinko, magnezyum, potasyum gibi minerallerin alımına dikkat etmelisiniz. Günde en az 2-2,5 litre su içmeyi de ihmal etmemelisiniz. Yoğurt ve kefir gibi probiyotik içeren besinler tüketmeye de dikkat etmelisiniz.

HAVALANDIRIN

Havalandırması iyi olmayan ve kapalı mekanlardan mümkün olduğu kadar uzak durun.Klimaların oluşturduğu ısı değişimleri vücut direncinizi düşürür ve mikrop bulaşmasını kolaylaştırır. Bu yüzden iyi havalandırılan yerlerde olmaya dikkat etmelisiniz.

UYKUYA DİKKAT

14-24 derece arsı sıcaklıkta uyumaya dikkat edin. Önerilen sıcaklık 21 derecedir. İdeal ortamda ideal sürede yani ortalama 7 saatlik uyku ile bağışıklık sisteminizi destekleyebilirsiniz.

Önerilen Haberler